Aileler için 20 farklı evde etkinlik

Aileler için 20 farklı evde etkinlik

Yazan Babysits
5 dk okuma

Kim demiş, evde kalmak sıkıcı diye? Yağmur mu yağıyor yoksa dışarı çıkamıyor musunuz? Hazırladığımız 20 evde etkinlik önerisi ile evde kalırken birçok farklı şekilde eğlenebilirsiniz.

aileler için evde etkinlik örnekleri

1. Eski tişörtlerinizi yeniden tasarlayın

Tekrar kullanılmayı hak eden eski tişörtleriniz mi var? Pul yapıştırarak, veya boyayarak, hatta tişörtünüze en sevdiğiniz deseni işleyerek yeni tişörtünüzü değiştirip tasarlarken eğlenebilirsiniz. İnternette bir sürü farklı eğitim bulabilirsiniz!

2. Bir moda defilesi

Her zaman podyumda bir manken olmayı mı hayal ederdiniz? İşte kendinizi kanıtlama fırsatı. En özel kıyafetinizi giyin ve en iyi manken yürüyüşünü yapın! Podyum için 'süslü giysiler' veya 'gökkuşağı trendleri' gibi temalar seçebilirsiniz.

3. Salonda kamp yapın

Evet, evde kalırken bile tatil yapabilirsiniz. Kamp malzemelerinizi alıp mobilya ve battaniyelerle bir çadır kurun. Bu sayede salonda piknik veya kamp yapabilirsiniz. Çocuklar buna bayılacak!

4. TV'nin sesini kapatın ve kendi dublajınızı yapın

Çok fazla TV izliyor olabilirsiniz ve televizyonu daha ilgi çekici bir hale getirebilirsiniz. Tek yapmanız gereken televizyonun sesini kapatıp ekrandaki insanları kendi sözlerinizle konuşturmak. Doğaçlama ve komik sesler bu etkinliği daha da eğlenceli hale getirebilir!

5. Kendi portrenizi çizme yarışması

Resim çizmeyi biraz daha eğlenceli hale getirmek için herkesin kendi portresini çizdiği bir yarışma düzenleyebilirsiniz. Herkesin kendi yeteneğine ve yorumuna bağlı olarak gerçekten eğlenceli bir yarışma olabilir (soyut çalışmaktan korkmayın)!

6. Bil bakalım kim?

Birçok kişi, diğer oyuncunun seçtiği kişiyi tahmin etmeniz gereken oyunlara aşinadır. Bunu daha eğlenceli ve ilgi çekici hale getirmek için aile üyelerinizin veya arkadaşlarınızın resimlerini kullanabilirsiniz. “Sarışın mı?” veya "Köpeklerden korkuyor mu?" gibi kişisel sorular sormak. oyunu daha da heyecanlı hale getirebilir.

7. Tadım oyunu

Tat alma duyunuzu test etme zamanı! Gözlerinizi kapatın ve sevdiklerinizin tatmanız için bazı malzemeleri seçmesine izin verin. Tadına bakıp ne olduklarını tahmin etmelisiniz! Herhangi bir alerjiniz varsa öncesinde uyarmayı unutmayın. Belki de çocuklara gizlice brokoli tattırmak için mükemmel bir zaman olabilir. Kim bilir, belki aniden lezzetli olduğunu düşünebilirler!

8. Eski fotoğraf albümlerini inceleyin

Dolaptan eski fotoğraf albümlerini veya yıllar içinde çektiğiniz eski videoları çıkarın. Çocuklar kendilerinin, kardeşlerinin ve büyüklerinin küçükkenki fotoğraflarını ve videolarını görmeyi severler.

9. Şarkı yarışması

İster Tarkan gibi bir sesiniz olsun, ister sadece şarkı söylemeyi seviyor olun, işte o fırsat!

Arkaları dönük olarak dinleyecek jüri üyelerini ve adayları seçin. Performansı beğenirlerse, dönüp şarkıcıyla yüzleşmeleri gerekir. Bu sayede etkinlik daha eğlenceli olur ve aile bireylerinizin yeteneklerine şaşırabilirsiniz.

10. Kolaj yapmak

Kim büyük bir malikaneye sahip olmak ya da güzel bir yere gitmek istemez ki? Kolajlar sayesinde her şey mümkün. Çocukların dergilerden fotoğraf kesmelerine ve hayallerini yansıtmak için bir kağıda yapıştırmalarını sağlayın. Bu etkinlik, birbirinizin isteklerini öğrenmek ve birbiriniz hakkında daha fazla bilgi edinmek için harika bir yoldur.

11. Sihirbazlık

Evde geçirdiğiniz zamanı değerlendirin ve içinizdeki sihirbazı ortaya çıkarın. Tüm aile üyeleri, herkese göstermek için bir sihir numarası hazırlar. Şaşırmaya hazır olun!

12. Yoga atölyesi

Evde tıkılıp kalmak psikolojinizi önemli ölçüde etkileyebilir, bu nedenle ruh sağlığınızı korumanıza yardımcı olabilecek faaliyetlere odaklanmak önemlidir. Yoga bunun için çok uygundur ve hem çocuklar hem de yetişkinler için gerçekten rahatlatıcı ve huzur verici olabilir. Oturma odanızda bir yoga atölyesi düzenleyin, çocuklar, aşağı bakan köpek ve güneşi selamlama hareketlerini denemekten kesinlikle keyif alacaklardır.

13. Bir günlük tutmaya başlayın

Düzenli olarak yaptığınız alışkanlıkları takip etmek ilginç olabilir. Bu sayede, geçmişte nasıl yaşadığınızla ilgili yazılı bir zaman kapsülü hazırlamış olursunuz. Geçmişe bakmak gerçekten eğlenceli olabilir çünkü bazen alışkanlıklar ve yaptıklarımız zamanla çok değişir!

Bir defter alıp ailenizin hem sevdiğiniz hem de sevmediğiniz günlük yaşamı ve herkesin duyguları hakkında notlar alın. Herkes günlüğe bir şeyler yazabilir. Hatta bir vlogger gibi video günlüğü tutabilir ve günlük hayatınız hakkında konuşabilirsiniz.

14. Bakım günü

Bazen bir günü kişisel bakıma ayırmak size iyi gelebilir. Makyaj masanızı veya banyonuzu gerçek bir güzellik salonuna dönüştürün. Yüz maskeleri, kokulu mumlar, kese, oje, sakinleştirici müzik vb. Ve sadece rahatlayın!

15. Bir animasyon filmi çekin

Çocuklar animasyon filmlerini çok sever. Eğer kendileri bir film çekselerdi, bu nasıl bir film olurdu? Çocukların en sevdikleri filmi oynamak veya kendi harika senaryolarını oluşturmak için oyuncaklarını kullanmalarına izin verin. Hayal güçlerini ortaya çıkaracak ve kendi kısa filmlerini gururla izleyeceklerinden şüpheniz olmasın.

16. Ebeveynlere makyaj

Çılgın kostümler veya kıyafetler giymek için Cadılar Bayramı'nı beklemenize gerek yok. Bırakın çocuklar size bir makyaj yapsın. Çılgın saçlar, güzel bir makyaj ve çarpıcı bir kıyafet. Ebeveynlerin itirazları kabul edilmeyecek! Makyaj bittiğinde, bu muhteşem anın fotoğrafını çekmeyi unutmayın.

17. Birbirinizi gerçekten iyi tanıdığınızı kanıtlayın

Oyun gayet basit. İki kişi birbirlerine arkalarını dönüp oturur ve üçüncü bir kişi onlara "çikolatayı en çok kim sever?" gibi sorular sorar. İki katılımcı da birbirine bakmadan kendilerini veya diğer kişiyi işaret etmelidir.

Bu etkinlik ile, tüm aile üyelerinizi iyi tanıdığınızı gösterebilir ve aynı zamanda birbiriniz hakkında yeni şeyler öğrenerek eğlenceli zaman geçirebilirsiniz.

18. Gözleriniz bağlıyken çizim yapmak

Bu aktivite için iki beceriye ihtiyacınız var, birincisi çizmeyi bilmek ve ikincisi ise talimatları dinlemek. Bir oyuncunun gözü bağlıyken diğerinin söylediği şekilleri çizmesi gerekir. Güzel bir sanat eseri yapabilmek için katılımcılar arasındaki iletişimin çok iyi olması gerekir.

19. Komik saç modelleri

Günlük hayatımızda iyi görünmeye çalışırız. Ama evdeysek, çılgın ve komik şeyler deneyerek eğlenebiliriz. En çılgın saç modelini kimin yapacağına dair bir yarışma bile yapabilirsiniz.

20. Evde bowling oynamak

Bowling hayranları, evde bowling oynayabileceğinizi asla düşünmezdiniz değil mi? Ama bu gerçekten mümkün! Plastik şişeler veya başka nesneler yerleştirin ve bir top atarak onları devirmeye çalışın. Top olarak katlanmış bir çorabı bile kullanabilirsiniz, evde bowling oynamak için daha yumuşak ve daha güvenlidir.

Yine de, topla herhangi bir mobilyayı veya eşyayı devirmemeye ve kırmamaya dikkat edin.

Artık, ailenizle evde eğlenmek için bir sürü fikriniz olmalı. Başka harika fikirleriniz var mı? Bunları bizimle paylaşmaktan çekinmeyin!

Etkinliklerimizden birini denediğinizde bizi Instagram'da etiketleyin!

Bebek Bakıcısı Topluluğuna Katılın!

Ücretsiz kaydol